6 Mart 2012 Salı

MUHALLEBİLİ KADAYIF

                                        

Malzemeler:
Kadayıflı kısmı için;
- 300 gr çiğ kadayıf
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
Muhallebisi için;
- 1 litre süt
- 1 yumurta
- 2 kahve fincanı toz şeker
- 4  yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 paket vanilya
- 1 küçük paket krema (200 ml)
Yapılışı:
Kadayıfı birkaç saat önce derin dondurucuya koyuyoruz. Donduktan sonra elimizle parçalayarak derin bir teflon tavaya alıyoruz. Tereyağını ve şekeri ekleyip, orta ateşte sürekli karıştırarak kadayıf kızarana kadar kavuruyoruz. Kadayıf kızarınca cevizi ilave ediyoruz.
Muhallebinin malzemelerini krema ve vanilya hariç, bir tencerede çırpma teliyle çırpıp, muhallebi kıvamına gelene kadar pişirip soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra içine kremayı ve vanilyayı ilave edip mikserle 5 dakika çırpıyoruz.
Kadayıfın yarısını borcamın altına yayıyoruz. Üstüne muhallebiyi döküyoruz ve kalan kadayıfla muhallebinin üzerini örtüyoruz. 2-3 saat buzdolabında bekledikten sonra dilimleyerek servis yapıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder