28 Şubat 2012 Salı

PORSİYON KÖSTEBEK PASTA

                            

    • Malzemeler
    • 4 adet yumurta(oda sıc.)
    • 2 yemek kaşığı kakao
    • 2 su bardağı un
    • 1,5 su bardağı şeker
    • 1 su bardağı süt
    • 1 su bardağı sıvıyağ
    • 1 pkt. vanilya ve k.tozu
    • 2 pkt. krem şanti
    • 1 pkt. kakaolu kremole
    • 3 su bardağı süt
    Hazırlanışı:
  • Yumurta ve şekeri krema haline gelene kadar çırpıyoruz.Daha sonra sıvıyağ ve sütü ekliyoruz karıştırıp elenmiş un , kakao, vanilya ve k.tozunu da ekleyip mixerle değil elde tel 1 çırpıcı ile yola devam edip karıştırıyoruz.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine bu karışımı eşit bir şekilde yayıyoruz.175' ısıtılmış fırına veriyoruz.Kekimiz pişip soğuyunca standart su b. ile kekimizden daireler kesip çıkarıyoruz.Geri de kalan tepsideki kırıntıları rondodan çekip kenara ayırıyoruz.Derin bir kapta kremşantileri ve kakaolu kremoleyi 3su b. süt ile karıştırıp çırpıyoruz(15dk.)Her yuvarlak kekin üzerine 1yemek k. krema koyup rondodan çekilmiş kırıntılarla üzerini kapatıp yuvarlak olacak şekilde düzeltiyoruz.Sonra servis yapıyoruz.Çocuklarınız bonibonlar vs. şeylerle süsleme yapabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Gönder