17 Mart 2012 Cumartesi

PORTAKALLI KEK



Malzemeler:
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 7 kaşık toz şeker
  • 5 kaşık beyaz un
  • 2 kaşık kepekli un
  • 3 adet yumurta
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1 kabartma tozu

Sosu için:
  • 1 bardak portakal suyu
  • 2 çorba kaşığı toz şeker 

Yapılışı:
Şeker ve yumurta iyice çırpılır. Portakal suyu eklenip ka¬rıştırılır. Portakal kabuğu rendesi ilave edilir. Unlar eklenir. Kabartma tozu konulup iyice karıştırılır. Dikdörtgen teflon bir kek kalıbına dökülüp 180° fırında pişirilir. Fırından çıkan sı¬cak keke 1 bardak portakal suyuna eklenmiş 2 çorba kaşığı toz şeker karışımı dökülür. Soğutulup servis yapılır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder