Malzemeler:
- 1 su bardağı portakal suyu
- 7 kaşık toz şeker
- 5 kaşık beyaz un
- 2 kaşık kepekli un
- 3 adet yumurta
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 1 kabartma tozu
Sosu için:
- 1 bardak portakal suyu
- 2 çorba kaşığı toz şeker
Yapılışı:
Şeker ve yumurta iyice çırpılır. Portakal suyu eklenip ka¬rıştırılır. Portakal kabuğu rendesi ilave edilir. Unlar eklenir. Kabartma tozu konulup iyice karıştırılır. Dikdörtgen teflon bir kek kalıbına dökülüp 180° fırında pişirilir. Fırından çıkan sı¬cak keke 1 bardak portakal suyuna eklenmiş 2 çorba kaşığı toz şeker karışımı dökülür. Soğutulup servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder