MALZEMELER:
- 250 gr. margarin
- 1 yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 2,5 su bardağı un
İÇ MALZEMESİ:
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 yumurta akı
- 1 yemek kaşığı süt
ÜSTÜ İÇİN:
- 50 gr. bitter çikolata
- 1 yemek kaşığı su
- 4 yemek kaşığı süt
YAPILIŞI:
Oda sıcaklığındaki margarini, pudra şekerini, yumurta akını, kakaoyu, elenmiş unu kabartma tozunu ve vanilyayı yoğururuz, yumuşak bir hamur hazırlarız, hamuru dinlendirirken iç malzemesini hazırlarız, hamuru ceviz büyüklüğünde parçalar ayırırız yuvarlak olarak açarız iç malzemesinden 1 tatlı kağışı koyarız ve kapatırız, tüm kurabiyelerimizi hazırladıktan sonra 170 derecede 20 dk kadar pişiririz kurabiyelerimiz soğuduktan sonra üstü için çikolatamızı parçalara böleriz, su ve süt ile benmari usulde eritiriz, kurabiyelerimizin üzerini süsleriz.Yaklaşık 20 adet kurabiye çıkıyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder