17 Mart 2012 Cumartesi

TİRAMİSU

                                            
MALZEMELER:



  • 1 adet hazır kakaolu pasta keki
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • Yarım paket labne peynir
  • 2 tatlı kaşığı hazır kahve (nescafe gold gibi)
  • 1 fincan sıcak su
  • Kakao
YAPILIŞI:


Sıcak suyun içinde kahve eritilir. Daha sonra kakaolu pasta kekinin alt kısmı servis tabağına yerleştirilir. Kahveli suyun yarısı ile bu pasta keki ıslatıldıktan sonra; un, şeker, yumurta ve süt karıştırılıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Daha sonra muhallebiye birazda labne peyniri eklenip karıştırılır. Daha sonra bu muhallebinin yarısı pasta kekinin üzerine yayılır. En sonunda da pasta kekinin diğer yarısını kapatın kalan kakaolu suyu ve muhallebiyi sırayla bunun üzerine dökün ve üzerine biraz da kahve serpin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder