17 Mart 2012 Cumartesi

ISPANAKLI PASTA

                                   


               Malzemeler:
Kek için:
  • 3yumurta,
  • 1 su bardağı sıvı yağ,
  • 1 su bardağı süt,
  • 2.5 su bardağı şeker,
  • 1 su bardağı ıspanak
  • (robottan geçecek),
  • 3 su bardağı un,
  • 2 tane kabartma tozu
Muhallebisi için:
  • 1 kg süt,
  • 1 bardak şeker,
  • 2.5 kaşık kakao
  • (kıvamına göre un)
Yapılışı:
Keki için tüm malzemeleri derin bir kabın içinde çırpılacak.Önceden ısıtılmış 180 C lik fırına atılacak.Kek piştikten sonra ikiye bölünecek.Muhallebisi ayrı bir tencerede pişirilecek ve kekin arasına koyulacak.İsteğe göre ceviz koyulabilir.Kekin üstüne krem şanti,çikolata parçacıkları koyulacak.Kekin kenarlarından 1 parmak kalınlığında kesilecek çıkan parçalar rondo ile parçalanıp kekin üstüne krem şanti sürüldükten sonra süslemek amacı ile üzerine serpilecek .


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder