6 Mart 2012 Salı

LOKUM

                                     


MALZEMELER 
  • 1,5 lt. süt
  • 2 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 75 gr. tereyağı
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 200 gr. hindistan cevizi
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 paket krem şanti
YAPILIŞI
Tencereye kakao, toz şeker ve unu alıp karıştırın. Karışımı çırparak sütü ilave edin. Ocağın altını yakın ve sürekli karıştırarak katı muhallebi kıvamını alana kadar pişirin. Ocağın altını kapatın, vanilya ve tereyağı ilave edin. Mikserle ya da bir çırpıcıyla 5 dakika kadar çırpın.

İki adet fırın tepsinin tamamını hiç boşluk kalmayacak şekilde hindistan cevizi ile kaplayın. Hindistan cevizinden lokumun içi için ayırmayı unutmayın!

Hazırladığınız karışımımın yarısını hindistan cevizi dökülmüş fırın tepsine gezdirerek dikkatlice dökün. Daha sonra alttaki hindistan cevizinden dolayı fazla düzeltme yapılamayacağından dökme işlemini fazla düzeltmeye gerek kalmayacak şekilde yapın ve sonra ıslatılmış bir bıçakla karışımı düzeltin.

Krem şantiyi yarım bardak sütle çırparak hazırlayın. Tepsilerdeki soğumuş olan karışımın üzerine hazırlamış oldunuz krem şantiyi ince tabaka şeklinde sürün. 

Tepsilerin üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında 1 gece bekletin.

Daha sonra tepsinin içine hindistan cevizi serpin. Tepsinin kısa kenarını beş eşit parça olacak şekilde bıçak yardımıyla dilimleyin. Uzun tarafını da üç eşit parçaya bölerek 15 adet dikdörtgen elde edin. 

Her bir parçayı rulo yaparak servis tabağına alın. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder