17 Mart 2012 Cumartesi

ŞEKERPARE

                                         



Malzemeler: 
  • 2 adet yumurta
  • 4 kahve fincanı erimiş margarin
  • 4 kahve fincanı tozşeker
  • 12 kahve fincanı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı fındık içi
Şerbet için: 
  • üç buçuk su bardağı tozşeker
  • üç buçuk su bardağı su
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 1 paket vanilya

Yapılışı: Yumurta, margarin, ve tozşekeri, derin ve geniş bir kabın içinde karıştırın. Üzerine un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyin. Yoğurup hamur haline getirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparız avucunuzun içinde yuvarlayarak şekil verin. Hafif yassılaştırarak yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizip ortalarına birer adet fındık koyun. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin. Şerbeti için bir tencerede tozşeker ve suyu kaynatın. Kaynamaya başladıktan 3 dakika sonra limon suyunu ekleyip tencereyi ocaktan alın. Vanilyayı ilave edip fırından çıkardığınız sıcak şekerparelerin üzerine sıcak olarak şerbeti dökün. Şerbeti çektikten sonra servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder