13 Mart 2012 Salı

BİSKÜVİLİ PİRAMİT PASTA

                       
                         

Malzemeler :

  • 2 paket sade pötibör bisküvi
  • 150 gram kase margarin veya tereyağı
  • 1-1,5 bardak süt
  • 3-4 yemek kaşığı toz kakao

 Yapılışı :

İlk önce yumuşak margarini veya tereyağını bir tavada eritin. Yalnızca yakmayın. sadece erisin. çok kızgın olmayan erimiş yağın içine kakaoyu ekleyerek karıştırın. Sonra bir tepside ya da borcam da pötibör bisküvileri elimizle ufak parçalara bölerek ezelim. Yalnız toz haline gelmesin. Aralarında irili ufaklı bisküvi parçaları kalsın. 1-1,5 bardak göz kararı  ılık süt ile ıslatalım. Dikkat edin , bisküviler cıvıklaşmayacak. poğaça hamuru gibi sert olacak. sonra erimiş kakaolu yağı parçalanmış bisküvilerin içine dökerek elimizle çok bastırmadan hafif yoğuralım. Bu noktada damak zevkinize göre evde kuru üzüm , kuru incir , kuru kayısı varsa ekleyebilir piramit yaş pastanızı daha da lezzetli hale getirebilirsiniz.Daha sonra ya bir alimünyum folyo ya , ya da streç filme o da yoksa herhangi bir alışveriş poşetini uygun bir biçimde keserek içine kakaolu bisküvili pastayı dökün ve elimizle folyonun veya streç filmin kenarlarını kapatarak piramit şekli verin. buzdolabında 3-4 saat beklettikten sonra piramit şeklinde dilimleyip,  tercihe bağlı olarak hindistan cevizi tozu veya renkli şekerler serpip servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder