25 Nisan 2012 Çarşamba

JÖLELİ CHEESECAKE



Jöleli Cheesecake

Malzemeler

Taban Hamuru Malzemeleri:

  • 200-225 gr. elenmiş un
  • 1 -1,5 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay bardağı ince toz şeker
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 1 fiske tuz
  • 100 gr. tereyağı / margarin
  • 1 yumurta

Dolgu Malzemeleri:

  • 500 gr. Labne Peyniri
  • 2,5 çay bardağı ince toz şeker
  • 1 paket + 1 yemek kaşığı (üzerindeki tepeyi alın) vanilyalı puding tozu
  • 1 yumurta
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı süt
  • 2 çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 5 damla limon aroması
  • 1 paket vanilya şekeri

Jöle Malzemeleri:

  • 2 su bardağı vişne konservesi veya ahududu  suyu
  • 1 çay bardağı tozşeker
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 5 yaprak kırmızı jelatin

Süslemek için: Pudra şekeri, ahududu vb. meyveler

Hazırlanışı:

1.Taban Hamuru Hazırlık:

Derin bir kapta unu eleyin, kabartma tozu ile harmanlayın.

Diğer taban hamuru malzemelerini elenmiş una ekleyerek önce hamur karıştırıcısı ile ve daha sonra da elinizle kulak memesi yumuşaklığında pürüzsüz bir hamur yoğurun.

Hamuru yaklaşık yarım saat buzdolabında dinlendirin.

Kilitli bir kek kalıbının tabanına yanmaz kâğıt döşeyin, kalıbın yanlarını yağlayıp unlayın.

Dinlenen taban hamurunun 2/3 ünü tabanına, geri kalanını ise tabanın yanlarını olmak üzere kaplayın.

Hamurun tabanına çatal veya bıçak yardımıyla birçok delikler açın.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık sadece 12- 15 dakika kadar hamuru hafif pişirin. Daha sonra fırının ısısını dolgu malzemesinin pişme ısısı olan 160 dereceye düşürün.

Pişen taban hamurunu hafif soğutun.

İRMİK TATLISI

                                 


Malzemeler:
 
•1 litre süt
• 10 kaşık irmik
• 10 kaşık şeker
• 1 paket vanilya
•  Bir miktar rondodan geçirilmiş kakaolu kek ( artmış keklerinizi kullanabilirsiniz.)



Yapılışı:
1. Derin bir tencereye sütü, irmiği, ve şekeri ve 1 paket vanilyayı koyup, kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin. Karışım muhallebi kıvamına gelip kaynamaya başlayınca,altını kapatın.

2. Pişen muhallebiyi, önceden hafif ıslattığınız bir dikdörtgen borcam tepsiye dökün.

3. Sonra muhallebinin üzerine, rondodan geçirdiğiniz kek parçalarını yayın. Üzerini kaşığın tersiyle bastırarak , kek katmanını biraz sıkıştırın. ( Kek kırıntıları keserken ve yerken birbirine sıkıca tutunsun , dökülmesin diye.)

4. Son olarak, tepsinin üzerini streç folyo ile kaplayıp, buzdolabında soğumaya bırakın. 3-4 saat sonra servise hazırdır. Afiyet olsun.

18 Nisan 2012 Çarşamba

RUS SALATASI


Malzemeler:
  • 3 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 1 su bardağı bezelye (haşlanmış)
  • 6-7 kornişon salatalık turşusu
  • 1 çay bardağı kaşar peyniri(küçük küpler halinde doğranmış)
  • 1 çay bardağı salam (küçük küpler halinde doğranmış)
  • 1 su bardağı mayonez
Yapılışı: Havuç, patatesi yıkayıp soyun. Küçük küpler halinde doğrayın. Ayrı tencerelerde tuz ekleyip haşlayın. Kornişon turşuyu dilimleyin. Tüm malzemeleri bir kasede karıştırın. Servis tabağına alıp dilediğiniz gibi süsleyin.

MUHALLEBİLİ ELMA TATLISI



Malzemeler:
  • 1 lt süt
  • 2 yumurta
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • içine:
  • dövülmüş ceviz, kuru üzüm, tarçın
  • ayrıca:
  • 6 adet sarı elma
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 12 adet pötibör bisküvi
  • hindistan cevizi, toz antep fıstığı
Yapılışı: Elmaları soyun, ikiye kesip çekirdek yuvalarını çıkartın. Yayvan bir tencereye çekirdek boşlukları alta gelecek şekilde dizin. Üzerlerine birer yemek kaşığı toz şeker serpin. Yarılarına gelecek kadar su ekleyip dağılacak kadar yumuşamalarına izin vermeden pişirin. Tereyağı hariç kalan krema malzemelerini devamlı karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Pişince yağı ekleyip karıştırarak erimesini sağlayın. İç malzemeyi bir kasede karıştırın. Pişen elmaları sırayla alıp çekirdek yuvalarını iç malzemeyle doldurun. Üzerine bir pötibör bisküvi kapatın. Bisküvi altta kalacak şekilde borcama dizin. Hepsini dizince kremayı üzerlerini ve aralardaki boşlukları kapatacak şekilde dökün. Hindistan cevizi, toz antep fıstığı serperek buzdolabında soğumaya bırakın.

JÖLELİ ÇİLEKLİ İRMİK TATLISI

Malzemeler:

  • 1 litre süt
  • 8 çorba kaşığı toz şeker
  • 8 çorba kaşığı irmik
  • 2 paket vanilya
  • 500 gr. çilek
  • üzeri için:
  • 2 paket tart jölesi
  • 1.5 su bardağı vişne suyu
  • 2 çorba kaşığı tozşeker
  • 1 paket vanilya
Yapılışı: Süt ve şekeri bir tencereye alıp ateşe oturtun. Süt ılınınca irmiği ekleyin. Sürekli karıştırarak kıvam alıncaya kadar pişirin. Koyulaşınca vanilyayı ekleyin. Karıştırıp ocaktan alın. 2-3 dakika karıştırarak soğutun. Karışımın yarısını kelepçeli kalıba ( 24 cmlik) yayın. Üzerine çilek dilimleri diizin. Kalan irmikli karışımı kalıba dökün. Çilek dilimleri ile süsleyin. Bu arada tart jölesini vişne suyu, vanilya ve tozşeker ile karıştırıp pişirin. Kıvam alınca ocaktan alıp karıştırarak soğutun. Jöleyi pastanın ortasından balayıp kenarlara yayarak çileklerin üzerine dökün. Soğutun. Kalıptan çırkartın ve dilimleyerek servis yapın.