25 Şubat 2012 Cumartesi

İKİ RENKLİ KATMER TATLISI


MALZEMELER:
  • yaklaşık 4 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı süt
  • 2 yumurta
  • 3 çorba kaşığı şeker
  • 1/2 bardak tereyağ veya bitkisel yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
ARASINA:
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 80 gram hindistan cevizi
ŞURUP İÇİN:

  • 500 ml su
  • 500 gram şeker
  • Vanilya
  • 1-2 damla limon suyu

YAPILIŞI:
Tüm malzemelerle kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayınız.
Hamuru 4 eşit parçaya bölünüz.
İki parçaya kakao karıştırınız ve iyice yoğurunuz.
Kakaolu hamurdan bir tane alıp,orta kalınlıkta açınız,üzerine hindistan cevizi serpiniz.
Ayrı bir yerde sade hamuru da aynı büyüklükte açıp,kakolu hamurun üzerine seriniz.
Eşit parçalara bölüp,üçgen şekli elde ediniz.Üçgenleri resimdeki gibi katlayınız.

Diğer hamurları da bu şekilde şekillendiriniz.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında,yağlı kağıt serdiğiniz tepsi ile hafif kızarana kadar pişiriniz.
Fırından çıkınca,tatlılar sıcak,şurup soğuk olacak şekilde şurubu tatlıların üzerine dökünüz.
Şerbetini çekmesini bekleyip,kaymakla servis ediniz.. (Bu tür tatlılar şerbetini çabucak çeker,o yüzden şerbette fazla bırakmıyoruz)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder