25 Şubat 2012 Cumartesi

ÇİN BÖREĞİ


 MALZEMELER:
  • 300 gram kıyma 
  • 3 yufka
  • 2 çay bardağı ince bulgur
  • 4 çay bardağı sıcak su
  • 1-5 çay kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı kıyılmış ceviz
  • tuz,karabiber
  • maydanoz
  • 1 orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
 YAPILIŞI:
2 yemek kaşığı tereyağında soğanı ve kıymayı kavur.Bulguru sıcak suda ıslat.Soğan ve kıymanın içine diğer tüm malzemeleri de ekle,karıştır ve soğut.Yufkaları önce 4'e sonra 3'e böl,sar.Önce yumurtaya sonra da galeta ununa batır,kızart.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder